Technieken

Technieken

LBE is gespecialiseerd in de volgende technieken:

– MIG/MAG
– TIG
– SLIJTVAST OPLASSEN

MIG/MAG is één van de meest veelvoorkomende lastechnieken omdat deze relatief snel kan worden uitgevoerd door een vakkundige lasser. Het MIG/MAG-lassen vergt een behoorlijke mate van vakmanschap. Het proces stelt tijdens de uitvoering hoge eisen aan de handvaardigheid en concentratie van de lasser. De kwaliteitseisen die gesteld worden aan het laswerk kunnen alleen worden behaald door de juiste lassers in te zetten.

TIG-lassen vergt wat meer tijd dan MIG/MAG, maar het resultaat mag er zijn. TIG-lassen wordt het meest op aluminium en roestvast staal toegepast. Deze techniek vraagt wel een ervaren lasser om het werk goed uit te voeren. Hiervoor bent u bij ons op de juiste plek!

Slijtvast oplassen wordt gebruikt om een slijtvaste laag aan te brengen op een product. Die techniek passen we het vaakst toe op machines voor de agrarische sector, bijvoorbeeld grondboren en graafmachines waarbij een hoge slijtweerstand belangrijk is. Hiervoor gebruiken we MIG/MAG, maar ook wolfraamcarbide.

Om een hoge laskwaliteit te waarborgen, werken wij met de nieuwste lasapparatuur van Fronius, Lincon en EWM.

Wij vinden het belangrijk dat de expertise die de opdracht vraagt matcht met de capaciteiten van de lasser.

Wij zorgen ervoor dat de lasser de juiste training en certificaten heeft.

Lasbedrijf Ede werkt voornamelijk met het volgende materiaal:

– Staal
– RVS-duplex
– Aluminium
– Hastelloy

Bij Lasbedrijf Ede staan we altijd klaar voor een nieuwe uitdaging! Staat het materiaal of de techniek waar u naar op zoek bent er niet tussen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stel uw vraag

Wilt u meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!